Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

O "Σιωπηλός Κόσμος" στην Βαρβάκειο αγορά Αθηνών 21.04.2013

O "Σιωπηλός Κόσμος" στην Βαρβάκειο αγορά Αθηνών 21.04.2013




Η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ ανακοινώνει την πραγματοποίηση της έκθεσης υποβρύχιας φωτογραφίας «Σιωπηλός Κόσμος» στη Βαρβάκειο Ιχθυαγορά Αθηνών, στις 21 Απριλίου 2013.

Στην έκθεση μας παρουσιάζονται φωτογραφίες που έχουν στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους επισκέπτες τους στο ζήτημα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος της χώρας μας. Στις 200 περίπου φωτογραφίες που
συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν, εικονίζεται τόσο η απίστευτη ομορφιά των ελληνικών βυθών και των οργανισμών που ζουν σε αυτούς, όσο και η ασχήμια που υπάρχει στις περιοχές που η αδιαφορία και η αχαριστία προς τον υδάτινο κόσμο κινδυνεύει να μετατρέψει σε υποθαλάσσιο σκουπιδότοπο.

Το μήνυμα, που επιθυμούμε να περάσουμε, είναι πως ο καθένας μας προσωπικά οφείλει να δείξει περισσότερη υπευθυνότητα απέναντι στη θάλασσα και να αλλάξει τις συνήθειες που την επιβαρύνουν, γιατί όχι μόνο η ζημιά που προκαλεί επιστρέφει στον ίδιο, αλλά καταστρέφει κάτι  που ουσιαστικά δεν ανήκει σε αυτόν αλλά το δανείζεται από τις μελλοντικές γενιές.

Η έκθεση «Σιωπηλός Κόσμος» διοργανώθηκε ήδη με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία στην πόλη του Πύργου Ηλείας από το τοπικό παράρτημα της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ και κύρια επιδίωξη μας είναι να «ταξιδέψουμε» το «Σιωπηλό κόσμο» σε ολόκληρη την Ελλάδα και να εμπλουτίσουμε την έκθεση με ακόμη περισσότερα εκθέματα.

Καθώς ο χαρακτήρας της έκθεσης είναι αμιγώς περιβαλλοντικός, θεωρήσαμε πως ο ιδανικότερος χώρος για την παρουσίαση της, είναι ο χώρος της Βαρβακείου αγοράς, στον οποίο οι αθηναίοι πολίτες έρχονται σε επαφή με τα πολύτιμα δώρα της θάλασσας. Έτσι, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν μια διαφορετική εικόνα της δημοτικής ιχθυαγοράς καθώς στους πάγκους της θα φιλοξενούνται τόσο τα πανέμορφα θαύματα που κρύβει ο βυθός, όσο και αυτά που η αδιαφορία μας επιχειρεί να κρύψει σε αυτόν. Ίσως ο συμβολισμός της έκθεσης αυτής να γίνει η αφορμή για να κατανοήσουμε καλύτερα πως ο σιωπηλός αυτός κόσμος έχει μια ιδιαίτερη φωνή που μπορεί να γίνει ακόμα και κραυγή.

Παράλληλα με την έκθεση φωτογραφιών θα διατεθεί ενημερωτικό υλικό στους επισκέπτες και θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα.





Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 12.00 μέχρι και τις 20.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.


Αν επιθυμείτε να υποστηρίξετε την προσπάθεια και να συμβάλλετε στην ανάπτυξη της έκθεσης μας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας καθώς κάθε δυνατή βοήθεια είναι πραγματικά πολύτιμη.


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σύνδεσμο Ιχθυεμπόρων - Ιχθυοπωλών Δημοτικής Αγοράς Αθηνών για την διάθεση του χώρου και τον Δήμο Αθηναίων για την σημαντική υποστήριξη της προσπάθειας.





Σας περιμένουμε όλους, να δυναμώσουμε τη «φωνή» του πανέμορφου, σιωπηλού κόσμου του βυθού.


Αφίσσα απο την Εκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας ΜΚΟ Υδροναύτες






παγκοι με το φωτογραφικο υλικο της εκθεσης

































































Επίσκεψη της Επιτρόπου Αλιείας και Θαλασσίων Υποθέσεων κας Μαρίας Δαμανάκη

Επίσκεψη της Επιτρόπου Αλιείας και Θαλασσίων Υποθέσεων κας Μαρίας Δαμανάκη

Εκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας -Κώστας Λαδάς_ΜΚΟ Υδροναύτες


Επιτροπος Αλιειας Μ. Δαμανακη στην εκθεση Σιωπηλος Κοσμος στην Βαρβακειο αγορα



Εκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας -Κώστας Λαδάς_ΜΚΟ Υδροναύτες


Δεν υπάρχουν σχόλια: