Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Athens Bike Festival 2013

Η μεγαλύτερη γιορτή ποδηλάτου στην  καρδιά της Αθήνας ,στην ''Τεχνόπολις ''στο Γκάζι

Φωτογραφίες Κώστας Λαδάς

20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, η καρδιά του ποδηλάτου χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας.
Το Bike Festival οργανώνεται κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week) – της πανευρωπαϊκής εκστρατείας που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ως προς τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, του ποδήλατου και του περπατήματος για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη. Επιπλέον, φιλοδοξεί να ενθαρρύνει τις Ευρωπαϊκές πόλεις να προωθήσουν αυτούς τους τρόπους μετακίνησης και να επενδύσουν στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ. (http://www.mobilityweek.eu/)



Dirt Riders
4th Athens Bike Festival-Φωτο Κώστας Λαδάς
Άλματα που κόβουν την ανάσα στους θεατές από τους έμπειρους ποδηλάτες της ομάδας


4ο Athens Bike Festibal στην Τεχνοπολη στο Γκαζι










 pumptrack (πίστα ροής)
είναι μια  κυκλική πίστα όπου μπορεί κάποιος να κάνει ποδήλατο χωρίς να κάνει πετάλι. Αποτελείται από σαμάρια (rollers) και στροφές (berms). O αναβάτης χρησιμοποιεί το σώμα του (χέρια και πόδια) για να αποσβέσει και να πιέσει στα σαμάρια, προκειμένου να αναπτύξει ταχύτητα και να διατηρήσει την φόρα του. Αυτή η κυματοειδής κίνηση (που είναι σαν να φουσκώνουμε ένα λάστιχο με τρόμπα πατώματος) στα Αγγλικά λέγεται pumping, και έτσι προέκυψε το όνομα pump track.  Οι ταχύτητες που μπορεί κάποιος να αναπτύξει φτάνουν και τα 30 χιλιόμετρα ενώ η πλευρική επιτάχυνση μπορεί να φτάσει και το 1G. 
Οι πρώτες πίστες pumptrack χρονολογούνται στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 και στην δεκαετία του ‘80. Ουσιαστικά ήταν οι πρώτες πίστες bmx που εκτός από τα άλματα είχαν rollers και berms για να μπορεί κάποιος να διατηρεί την ταχύτητα, ώστε να μπορεί να περνάει τα άλματα. 




Εν Αθήναις 1928- Η επιχείρηση ενός πλανόδιου μπαρμπέρη της εποχής σε 2 ρόδες



Athens Bike Festival -Φωτο Κώστας Λαδάς
Ο εσωτερικός χώρος της Τεχνοπολις με φόντο τον συννεφιασμένο ουρανό

Φώτο Κώστας Λαδάς
Παιχνίδια κάτω από τον κατάλληλο φωτισμό του χώρου της Τεχνοπολις  για μικρούς και μεγάλους



πηγη κειμένου http://www.bikefestival.gr/default.asp?catid=4127

Δεν υπάρχουν σχόλια: